Hyttetoaletter

noProduktnummer: 20135

Cinderella Classic Sense

  • kr 28.990,00

Cinderella med det nyutviklede ”intelligente” forbrenningssystemet Sense. Sense ”føler” når forbrenningsprosessen skal avsluttes, og vil derfor optimalisere forbrenningstiden, og dermed energiforbruket. Med Sense er det også bare en knapp å forholde seg til. Trykk på knappen, og Sense garanterer et perfekt resultat. Med andre ord, øker brukervennligheten enda mer!

Cinderella hyttetoalett
Cinderella Ecocat er et elektrisk forbrenningstoalett, der avfallsproduktene urin og ekskrementer forbrennes ved høy temperatur til minimal askemengde.
Cinderella Ecocat er utrustet ned en platinakatalysator for odørfri forbrenning. Cinderella har en kapasitet for 1 - 14 personer pr døgn hele året.
Toalettet kan benyttes overalt der det finnes elektrisitet som i bolighus, fritidsboliger, arbeidsbrakker og båter. Cinderella Ecocat trenger ikke vann for å fungere. Askemengden etter normalt bruk av 5 personer i en uke får plass i en vanlig tekopp. Asken er helt bakteriefri, men næringssaltene med kalsium og fosfor er bevart og kan brukes som gjødsel.

Fordeler
Trenger ikke vann, ingen tank ute eller inne, ingen bark eller kjemikalier.
Tilfredsstiller høye miljøkrav.
Ingen odør.
Høy kapasitet, 1 - 14 personer.
Barnesikker
Minimalt avfall: utgjør ca 1 vanlig tekopp etter en ukes normal bruk ( 5 personer ).
Avfallet er helt bakteriefritt og kan benyttes som konsentrert gjødsel.
Enkel tømming av askeskuff.
Tar liten plass.
Enkel å montere.

Miljø
Cinderella Ecocat benytter ikke vann. Cinderella Ecocat er odørfri fordi gassen passerer en katalysator. Cinderella Ecocat produserer minimale mengder med avfall i form av slaggaske. Asken er helt bakteriefri og inneholder næringssalter med kalium og fosfor. Restproduktet kan med hell benyttes som konsentrert gjødsel.

Funksjon og bruk
Avtrekksviften starter i det plastlokket åpnes, slik at den vanntette plastposen, som plasseres nedi toalettskålen, suger seg fast og all vond lukt trekkes ut av rommet. Toalettet har det nyutviklede ”intelligente” forbrenningssystemet Sense. Sense ”føler” når forbrenningsprosessen skal avsluttes, og vil derfor optimalisere forbrenningstiden, og dermed energiforbruket. Med Sense er det også bare en knapp å forholde seg til. Trykk på knappen, og Sense garanterer et perfekt resultat. Med andre ord, øker brukervennligheten enda mer!

Forbrenning
Forbrenningen skjer ved 600°C i et isolert forbrenningskammer og all odør forsvinner når gassen passerer katalysatoren. Ved utlufting er gassen ca. 30°C høyere enn romtemperaturen. Varmekilden består av en spesialprodusert varmekolbe, som er designet for å takle høye belastninger. Temperaturen reguleres ved sensorer som styres av kretskortet. Forbrenningskammeret er isolert av materialer som isolerer selv ved ekstremt høye temperaturer. I tilfelle strømbrudd er Cinderella Ecocat utstyrt med et oppladbart batteri som kan drive avtrekksvifte og elmotor. Brukeren trenger ikke å lade batteriet opp, systemet tar seg av dette.

Installasjon
Cinderella Ecocat skal tilkobles med 220-230 V, 10 A. Ingen krav til plassering i oppvarmet rom. Rommet må ha tilstrekkelig luftinntak (ventil på min Ø160mm, gjennom yttervegg eller gulv).

http://www.hyttebutikken.no/netthandel/Image/rormontering_stor.gif
 

På toalettets bakside tilkobles et ventilasjonsrør med 110 mm utvendig diameter. Maks rørlengde: 3,5 meter. Røret tilkobles i henhold til tegning. Klikk på bildet for større versjon eller last ned komplett bruker og installasjonsveiledning nedenfor. Det medfølger et grått 450mm langt rør, et 90° T-bend og takhatt.For videre føring av ventilasjonsrøret kan standard VVS plast avløpsrør benyttes.
Installasjonspakke (tilleggsutstyr): Pakke med gummimansjett for takgjennomføring, lim og 3 stk rørklammer for festing av rør mot vegg.

Strømforbruk
Ved hver forbrenning, forbrukes det 0,5-1,0 kWh. Er toalettet varmt eller ved små avfallsmengder kan liten forbrenning benyttes. På denne måten reduseres strømforbruket.

Tekniske spesifikasjoner

Sittehøyde
Høyde
Bredde
Dybde
Vekt
Kapasitet
Ventilasjonskanal/rør
Installasjon
Viftekapasitet
Effekt ved forbrenning
Energiforbruk pr forbrenning
530 mm
590 mm
385 mm
585 mm
30 kg
1-14 personer pr døgn
110 mm utvendig rør
spenning 220-230 V, 10 A
150m3/h
2000 W
0,5-1,0 kWh